De reis door ons unieke proces

Ons gebouw doet industrieel aan, maar niets is wat het lijkt. Hier wordt ambachtelijker gebakken dan ooit.

De moderne bakkerij in Bruinisse doet slechts nog herinneringen aan de warme bakkerij uit grootmoeders tijd door de authentieke productiemethode waarbij met name het desem en de lange rijstijden belangrijke elementen zijn van ons unieke bakproces.

In de jaren 90 gebeurden er allerlei dingen in de bakkerswereld die ons niet zinden. Veel bakkers raakten hierdoor de band met de basis kwijt. Wij wilden juist met natuurlijkere methodes, en dichter bij de bron produceren.

24 jaar geleden zijn wij dan ook gestart met de eerste kweek van onze natuurdesem. Deze natuurdesem is doorontwikkeld tot onze eigen unieke desemcultuur.

In tegenstelling tot andere zuurdesems noemen wij het natuurdesem. Ons desembrood is dan ook niet zuur, maar uiteraard wel met alle voordelen van natuurdesem.

Door onze eigen unieke samenstellingen ervaart u een fantastisch brood met een unieke smaakervaring en een overheerlijke bite.

Ontstaan revolutionaire Pain de Mer®

Na al deze ontwikkeling door te hebben gemaakt wilden we graag een broodlijn ontwikkelen met het thema Zee en Zeeland.

Na dagen van proefbakken met onze basis ingrediënten tarwe, zeezout en natuurdesem hadden we alle modellen en soorten ontwikkeld voor de nieuwe broodlijn. Maar er miste iets!

Totdat bakker Marcel Spelt op een avond in oktober op de fiets langs de Oosterschelde naar huis reed. “Ik werd me plotseling bewust van de geur van de Oosterschelde. En dat is het! We gaan zeewater gebruiken in het brood.” En zo is uiteindelijk ons revolutionaire Pain de Mer® ontstaan.

Alleen pure ingrediënten, Tarwemeel en Zeewater.

Blik op de Toekomst

Deze historie van productontwikkelingen gebruiken wij nog steeds als basis om door te ontwikkelen, ook binnen onze andere clean-label broodlijnen. Zoals nu ook onze nieuwe revolutionaire Groentebagels®. In de basis niet meer als tarwebloem en groentes.

Uiteraard zijn wij alweer volop bezig met nieuwe ontwikkelingen die perfect passen bij de huidige trends en ontwikkelingen binnen de voedselketen.

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen via onze socials of via de website

Certificaten

Binnen onze bakkerij staat goede hygiëne uiteraard hoog in het vaandel.

Hieronder kunt u onze behaalde certificaten voor 2023-2024 bekijken

Heeft u nog vragen over onze certificaten, neem dan contact met ons op.

Vraag nu uw inspiratiebox aan

Ook een koploper in duurzaamheid én winnaar in smaak worden?
Vraag dan onze inspiratiebox aan!