Zeewater is simpelweg niet hetzelfde als water en zout
Doordat het zout en water volledig is vervangen door zeewater is er een zoutreductie van maar liefst 40% behaald. Maar hoe kan dat dan toch? Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig. De zilte smaak van het zeewater maakt dat de smaakbeleving van het zout veel meer diepgang heeft en zeer intens is. Hierdoor is er minder van nodig terwijl de smaaksensatie nog veel beter is dan bij het traditionele bakproces.
Pain de Mer®
De kust, de zee en de zilte lucht zijn de hoofdingrediënten voor het bakken van Pain de Mer®. Meer is ook echt niet nodig…
Pain de Mer® is een uniek natuurdesembrood, bereid met gezuiverd zeewater uit Nationaal Park de Oosterschelde. Het brood bestaat in de basis maar uit 3 natuurlijke ingrediënten.
Zeewater, vol Zeeuwse tarwebloem en natuurdesem. Ook komen deze ingrediënten uit de streek met een maximum van 40 kilometer rondom de bakkerij, wat de duurzaamheid van dit brood ultiem maakt.
Het water als inspiratiebron
Het brood straalt een prachtige zilte zee uit. De unieke golven en het bruisende water komen terug bij ieder broodje. Wanneer je een hap neemt uit dit krokante, maar ook heerlijk malse brood dat de looks heeft van een wilde zee beleef je de bruisende smaak keer op keer weer.
Elk moment zijn zeebrood
Vanuit de basis zijn we verder gegaan als het bakken van een brood, we zijn namelijk aan de slag gegaan met het creëren van unieke combinaties die passen bij ieder eetmoment.
Zo past het gewone zeebrood dat er is in wit, bruin en donker van ontbijt tot diner en onze mini broodjes van borrel tot tapasplank.
Ook hebben we brood in de vorm van coquilles wat mooi te combineren is met een vispalet.
Van de Mer Baton, ‘de zeestok’ kan je overheerlijke belegde broodjes maken die gewoon lekker weghapt.
Inspiratie nodig? Bekijk dan onze productcatalogus of de inspiratiefoto’s binnen onze fotogalerij.
Bekijk hier onze Pain de Mer® promotiefilm
Marcel Spelt neemt u samen met Alain Caron mee in het verhaal achter Pain de Mer.