HET alternatief voor een gevuld pasteitje, een broodje in de vorm van een zeeschelp met visragout en verse mosselen.

In plaat van een gevuld pasteitje eens iets anders?
Maak uw lunch compleet met een coquille gevuld met
visragout.

Dit maakt het heerlijke visgerecht helemaal af, van de
vis in het broodje tot de vorm van de schelp op het
broodje zelf!

 

Het recept:

Ingrediënten:

Pain de Mer Coquille donker 100 gram

  • 400 gr witvis naar keuze
  • 250 gr zalmfilet zonder huid
  • 125 gr (Hollandse) garnalen
  • 500 ml visbouillon
  • 4 bosuitjes, in ringetjes
  • 4 el boter
  • 6 el bloem
  • 200 ml room
  • 2 el verse dille, gehakt
  • 1 el verse bieslook, gehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: kookpan, braadpan, schuimspaan, garde

 

Werkwijze:

Voorbereiding: Bak de coquille’s op 180 graden 8 minuten en laat deze weer afkoelen

  1. Snijd de witvis en zalm in blokjes.
  2. Breng in een pannetje de bouillon aan de kook, verlaag het vuur en pocheer  hierin de vis (niet de garnalen) 5 minuten. Schep de vis voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord.
  3. Verhit de boter in een kleine braadpan en fruit hierin op laag vuur de uienringetjes een paar minuten.
  4. Strooi de bloem erover en laat al roerend een minuut garen.
  5. Giet al roerend met een garde beetje bij beetje de bouillon erbij tot de saus goed dik is. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken.
  6. Roer de room door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep de visblokjes en de garnalen voorzichtig door de saus en laat nog even goed doorwarmen.
  8. Haal het dekseltje van de Mer Coquille af en hol de bodem voorzichtig uit.
  9. Schep de bieslook en de dille erdoor en serveer de visragout direct in de coquille.